ارزیابی شما از فعایت کانون تربیت اسلامی چیست؟
رضا محدث خراسانی از اعضای کانون تربیت اسلامی در گفتگو با رسانه معلم فرمودند: کانون تربیت اسلامی، یکی از نعمت هایی است که خدا به معلمان کشور نصیب کرده است. از سال 1377 که جناب مهندس فرشیدی همت کردند، به اتفاق 5 نفر دیگر این کانون را بنیان گذاشتند، سالها بعد عضو شدم. از سال 85 با اهداف و حرکات مثبت کانون آشنا شدم و عضو شدم. نزدیک چهار دوره عضو شورای مرکزی بودم.
نقاط ضعف و قوت کانون از نظر شما چیست؟
آقای محدث بیان کردند: نقطه قوت، اجتماعی است از معلمان ولایی، کسانی که سالیان سال در کشور خدمت کردند، معلمانی که دغدغه تعلیم و تربیت اسلامی را دارند، یعنی دلشان می تپد برای اینکه بچه ها را برای مسلمان شدن، جهت اهداف اسلام تربیت کنند. از برکات این کانون هم توسط دبیر کل، بنیان گذاری سند تحول است که از سال 84 آقای فرشیدی تیمی را ملزم کردند برای نوشتن پیش نویس ها و آیین نامه، از عملکرد دخشان کانون است. اما نقطه ضعف که فرمودید، که البته نقطه ضعف کانون نیست، نقطعه ضعف مسئولان است که بها لازم را نمی دهند. من به خاطر دارم که از اوایل انقلاب، انجمن های اسلامی در کنار وزارت خانه ها و دانشگاه ها تشکیل شد؛ وزارت خانه ها و دانشگاه ها ملزم بودند که امکانات را در اختیار انجمن ها قرار دهند. کانون تربیت اسلامی همان انجمن اسلامی آموزش و پرورش است ولی از طرف وزارت خانه حمایتی نمی شود. دولت باید این حرکت ها را تقویت کند.
چه پیشنهادی برای عملکرد بهتر کانون تربیت اسلامی دارید؟
آقای محدث افزودند: حضور چشمگیر قشر جوان باعث عملکرد بهتر کانون خواهد شد، چون بنیان گذاران کانون در سن بالا هستند، قشر جوان یعنی معلمان جوان تعدادشان کمتر است. در استان ها باید به دنبال جذب جوانان باشند. دلایل هم این هست که از دوره اصلاحات و دولت قبل تربیت معلم را خشک کردند. مثلا تربیت معلمی که سال 70 ظرفیت 90 هزار معلم را داشت، این اواخر در سال 83 رسید به 2 هزار نفر و این کاری بود که جوانان را حذف کردند و کانون باید دوباره از طریق دانشگاه فرهنگیان جذب کند و کانون را به عنوان سنت حسنه تداوم ببخشند.