رسانه معلم #شورای عالی انقلاب فرهنگی ماموریت اصلی آن از نظر حکیم موسسه غربزدایی اندیشه در دانشگاه ها ومراکز علمی با رویکرد فرهنگی نه با رویکرد علمی است علم جدید فرهنگ را بهمراه دارد وهمانطوری که علم در خدمت قدرت است با فرهنگ مانند آزادی و دمکراسی این خدمت را مقبول جوامع قرار می دهند تا به بهره وری مادی مبتنی بر علم که می تواند کوتاه مدت باشد اتکا نشود وبا فرهنگ همراه علم نه تنها منابع سرزمینی را به غارت ببرند منابع نیروی انسانی را آن خود کند حکیم موسس نظام وانقلاب این رویکرد را بسیار خطر ناک وبرای دفع ورفع آن شورای عالی انقلاب فرهنگی را تاسیس نمود وگویا شورا با اشتغال به امور سند نویسی محتوا علم مبتنی بر اندیشه اسلامی راغفلت کرد و بعد از ۴۰ واندی سال در مسیر فرهنگی سازی علوم گام موثری برنداشتیم
حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه در همایش «حکمرانی دینی و سیاستگذاری علم و فرهنگ مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» که امروز برگزار شد با تسلیت ایام فاطمیه و با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که دارای سه رکن اساسی است، اظهار کرد: رکن اول آن، تبیین نظریه نظام انقلابی است که برای نخستین بار توسط مقام معظم رهبری مطرح شد. ایشان در این نظریه، هدفگذاریهای بلندمدت و فلسفه وجودی نظام انقلابی را معرفی کردند که شامل خودسازی، جامعهپردازی و تمدنسازی است. این نظریه بر پایه ارزشهای فطری همچون آزادی، فکری، اخلاق، معنویت، عدالت، استقلال، عزت، عقلانیت و برادری استوار است.
وی ادامه داد: رکن دوم این بیانیه، دستاوردهایی است که در چهار دهه گذشته محقق شده است. این دستاوردها شامل مدیریت جهادی، مقابله با استکبار جهانی، تثبیت امنیت و حفظ تمامیت ارضی، پیشرانی کشور در عرصه علم و فناوری، ایجاد زیرساختهای حیاتی اقتصادی و عمرانی، مشارکت مردمی و خدمترسانی، ارتقای بینش سیاسی و تقویت عدالت در تقسیم منابع عمومی کشور و در نهایت افزایش معنویت و اخلاق است. این نکته که دستاوردها هم توسط دوستان و هم دشمنان نظام مورد اعتراف قرار گرفته است، اهمیت و تاثیر این نظریه را بهخوبی نمایان میسازد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: رکن سوم بیانیه، توصیههای راهبردی برای گام دوم است که شامل هفت حوزه علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، اقتصاد و عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزت ملی، روابط خارجی و مرزبندی با دشمن، و سبک زندگی است. این بخش بهطور مستقیم به وظایف ما در تنظیم و تدوین سیاستهای کلان مربوط میشود.
خسروپناه با اشاره به سیاستگذاری علم و فرهنگ گفت: سیاستهای علم و فرهنگ از ابتدا تا امروز در شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد توجه قرار گرفته است. نقشه جامع علمی کشور در حال حاضر در دست بازنگری است و ویراست دوم آن با نگاه به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در حال تدوین و تکمیل شدن است. این بازنگری شامل بخشهای مختلفی از جمله علوم پایه، فناوری، علوم انسانی و بخش علوم پزشکی است. نقشه مهندسی فرهنگی کشور نیز در راستای بیانیه گام دوم در حال اجراست، این نقشه مصوب شده و در استانها نیز به مرحله اجرایی رسیده است؛ تاکنون ۱۷ یا ۱۸ استان برش استانی را آماده کرده اند و انشاءالله بقیه استانها طی دو تا سه ماه آینده تکمیل خواهد شد.
وی افزود: سند بنیادین آموزش و پرورش نیز در گام اول ۱۳ یا ۱۴ سال پیش تدوین و تصویب شد. اما در گام دوم دو اتفاق مهم صورت گرفته است: اول، بازنگری در سند و تدوین متممی برای آن با همکاری وزارت آموزش و پرورش و شورای آموزش و پرورش در شورای عالی تصویب خواهد شد. دوم، تدوین نقشه اجرایی برای این سند است که تا قبل از این، سند نقشه راه نداشت. این نقشه راه در زمان شهید رئیسی طراحی و ابلاغ شد و اکنون در حال اجرا است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سند دانشگاه اسلامی اضافه کرد: در گام اول این سند تدوین شد، اما در گام دوم باید نقشه اجرایی برای آن تهیه شود که این مسئولیت بر عهده نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها است. امیدواریم همانطور که دستگاههای مختلف در تدوین این اسناد ورود پیدا کردند، در اجرای آنها نیز همکاری کنند.
خسروپناه عنوان کرد: یکی دیگر از اقدامات مهم شورا در گام اول، شروع تحول و ارتقا در علوم انسانی بود. رشتههای متعدد بازنگری و برخی کتب درسی با رویکرد تحولی نوشته و چاپ شدند. اکنون شورای تحول و ارتقا علوم انسانی با نگاه به گام دوم، ده ماموریت تحولی را پیگیری میکند و مسئولین مختلف در دانشگاهها درگیر این فرآیند شدهاند. این شورا علاوه بر اسلامیسازی علوم انسانی که همواره دغدغه اصلی آن بوده، به موضوع بومیسازی و توجه به نیازهای جامعه نیز توجه دارد. مسئلهای که تاکنون کمتر به آن پرداخته شده است و لازم است علوم انسانی بهویژه در زمینه اقتصاد، که یکی از توصیههای مقام معظم رهبری در گام دوم است، پیوند بیشتری برقرار کند.
وی افزود: اسناد متعددی در حوزه علم و فناوری و فرهنگ نوشته شده است که بسیاری از آنها صرفاً اسناد راهبردی نیستند بلکه در حوزه راهبری نیز نقش دارند. ایجاد جهاد دانشگاهی و پژوهشگاه رویان از افتخارات بینالمللی جمهوری اسلامی ایران است، که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و به مرحله اجرا درآمد