مطالبه بررسی عادلانه کسورات دانشگاه فرهنگیان(+ طرح پیشنهادی)

مطالبه بررسی عادلانه کسورات دانشگاه فرهنگیان(+ طرح پیشنهادی)

بسمه تعالی
دانشگاه فرهنگیان به فرموده مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مرکز ثقل نظام آموزش و پرورش کشور است.
در معنای کلمه (مرکز ثقل) تعبیر زیباتری از (پشتیبان و تکیه گاه) نمی توان پیدا کرد.
بنابراین در رابطه با امور کلی و جزئی مربوط به دانشگاه فرهنگیان،نوع نگاه های ضعیف و سطحی به این دانشگاه و مسائل آن،واقعا بی انصافی است.

با این وجود، در این نوشتار که به بحث کسورات دانشگاه فرهنگیان خواهیم پرداخت،می بایست کمال دقت و نظر و تاثیر پذیری و تاثیر گذاری این مسئله را بر دیگر ابعاد و زمینه های این دانشگاه در نظر گیریم.

همانطور که پذیرش دانشجو در دانشگاه فرهنگیان دارای شرایط عمومی و اختصاصی است و از طریق کنکور سراسری و مصاحبه های بعدی انجام می گیرد،برداشت هایی در اذهان شکل می گیرد و با ورود به این دانشگاه غیر از آن برداشت ها به اثبات می رسد.
یکی از آن برداشت ها مسئله حقوق دانشجویان این دانشگاه است.
اعلام می شود که حداقل حقوق کارمندان دولت به دانشجویان پرداخت می شود ولی عملا کمتر از نصف حقوق تعیین شده به حساب دانشجویان واریز می شود.

با یک حساب ساده حداقل حقوق کارمندان دولت در سال ۱۴۰۳ مبلغ ده میلیون تومان تعیین شد.
طبق قوانین دانشگاه ۴۵ درصد حقوق تعیین شده مربوط به امور صنفی،خوابگاهی و تفریحی دانشگاه است که دانشجویان خوابگاهی ملزم به پرداخت آن می باشند.

به عبارتی ۵,۵۰۰,۰۰۰=۴,۵۰۰,۰۰۰-۱۰,۰۰۰,۰۰۰

پس از کسر کسورات دانشگاه مبلغ ۵ میلیون و پانصد هزار تومان از حقوق دانشجویان باقی می ماند.
و پس از این نیز مبلغ یک الی یک و نیم میلیون تومانی نیز بابت صندوق بازنشستگی کشوری و بیمه های پایه و تکمیلی کسر می شود.

یعنی مبلغی حدود چهار میلیون تومان باقی می ماند و دانشجویی که هزینه های شخصی خود و هزینه های آموزشی و ارتقای سطح مهارتی خود را نمی تواند پرداخت کند.

اما نکته اصلی این جاست که اولا چرا دولت محترم و مراجع قانونی مربوطه در تعیین بودجه سالانه کشور به دانشگاه فرهنگیان به عنوان مهم ترین دانشگاه آموزشی کشور که قرار است معلمان این مرز و بوم را آموزش دهد، توجهی نمی کنند.

دوماً چرا شورای اصلی برنامه ریزی دانشگاه فرهنگیان نسبت به طراحی برنامه ای عادلانه برای کسورات دانشجویان اهتمام ندارد؟
دانشجویی که در طول یک ماه از تمام وعده های غذایی و امکانات رفاهی دانشگاه استفاده نمی کند،چرا باید تمام ۴۵ درصد حقوق خود را بابت کسورات پرداخت کند؟

پیشنهاد بنده به عنوان دانشجو معلم این دانشگاه و کسی که به فرایند فعلی انتقاد می کند آنست که شورای برنامه ریزی نسبت به خدمات دریافتی دانشجویان از حقوق آنان کسر کند.
یعنی با احتساب تعداد وعده های غذایی رزرو شده در سامانه و تعداد روز های اسکان در سرای دانشجویی مبلغی را از حقوق کسر کند،نه آنکه هزینه کل یک ماه کسر شود در صورتی که دانشجو از هیچکدام خدمات دانشگاه استفاده نکرده است.

به عبارت دیگر:سیستم تغذیه ای کالینان و سیستم حضور و غیاب ورود به سرای دانشجویی می تواند بیانگر حقیقی استفاده دانشجو از خدمات دانشگاه باشد.

در پایان نسبت به طرح پیشنهادی، آماده پاسخگویی به مسئولین محترم جهت بررسی هستم.

امیرحسین نریمانی
دانشجو رشته امورتربیتی دانشگاه فرهنگیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *