روش‌‌های پیشگیری از «آنفلوآنزا» در مدارس/ دانش‌آموز مبتلا به آنفلوآنزا را به مدرسه نفرستید

امکان ابتلا به بیماری آنفلوآنزا در بین دانش‌آموزان بسیار بالاست چرا که دانش‌آموزان در فضای دربسته کلاس قرار دارند و اگر دانش‌آموز مبتلا فقط سرفه کرده و جلوی دهان خود را نگیرد، موجب ابتلای سایر دانش‌آموزان می‌شود.

روش‌‌های پیشگیری از «آنفلوآنزا» در مدارس/ دانش‌آموز مبتلا به آنفلوآنزا را به مدرسه نفرستید

خبرگزاری فارس ـ گروه آموزش و پرورش: این روزها خبرهای منتشر شده مبنی مرگ و میر ناشی از آنفلوآنزا، نگرانی‌هایی را در بین مردم به وجود آورده است؛ آنفلوآنزا بیماری شبیه سرماخوردگی و با همان علائم است و عمدتاً خانواده‌ها، این بیماری را خیلی هم جدی نمی‌گیرند.

منظور از جدی نگرفتن، این است که افراد پس از ابتلا به آنفلوآنزا با خوددرمانی به دنبال درمان هستند و همین خوددرمانی بعضا باعث می‌شود که طول درمان بیشتر شود و از سوی دیگر موجب می‌شود که سایر اعضای خانواده و دوستان و همکاران نیز مبتلا شوند.

 آنفلوآنزا دارای علائمی از جمله تب، درد گلو، سرفه و آب‌ریزش بینی و بدن‌درد است و به ویژه کودکان و افراد دارای سابقه بیماری خاص باید تحت درمان پزشک باشند.

حسن ضیاءالدینی مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی آموزش و پرورش به خبرنگار فارس گفت: آنفلوآنزا یک بیماری حاد تنفسی به شدت واگیردار است که به وسیله چندین نوع ویروس ایجاد می‌شود و علائم مختلفی شامل تب، سرفه، گلو درد ، بدن درد ، سردرد ، لرز و خستگی دارد البته در برخی افراد اسهال و استفراغ نیز مشاهده شده است.

بیماری آنفلوآنزا بیماری واگیردار است که به سرعت منتقل می‌شود و از طریق قطرات ریز مایع بدن که می‌توانند در نتیجه سرفه، عطسه یا صحبت در هوا پراکنده شوند قابل انتقال است؛ فرد مبتلا به آنفلوآنزا می‌تواند بیماری خود را از طریق تماس فیزیکی، مانند دست دادن به دیگران منتقل کند.

این موارد باعث می‌شود که عدم مراقبت و اقدامات پیشگیرانه، افراد زیادی به مبتلا به آن شوند، یکی از این مکان‌ها مدارس است؛ امکان ابتلا به بیماری آنفلوآنزا در بین دانش‌آموزان در مدارس بسیار بالاست چرا که دانش‌آموزان در فضای دربسته کلاس قرار دارند و اگر دانش‌آموز مبتلا فقط سرفه کرده و جلوی دهان خود را نگیرد، موجب ابتلای سایر دانش‌آموزان می‌شود.

 * ابلاغ دستورالعمل پیشگیری از شیوع آنفلوآنزا به مدارس

آموزش و پرورش در این راستا، هر ساله بخشنامه‌های آموزشی را به مدارس برای پیشگیری از بیماری‌های واگیر ابلاغ می‌کند؛ امسال هم دستورالعمل پیشگیری از شیوع آنفلوآنزا به مدارس ابلاغ شده است.

مهرزاد حمیدی معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: دستورالعمل پیشگیری از شیوع آنفلوآنزا را ابلاغ کردیم و آموزش‌های لازم به مدارس داده شده است.

وی ادامه داد: باید معلمان آگاه باشند که اگر دانش‌آموزی مشکوک به بیماری آنفلوآنزاست و آثاری را در او دیدند، سخت نگیرند و با والدینش هماهنگ کنند که به منزل برود.

حمیدی افزود: سه روز اول در این بیماری حیاتی است و لازم است که دانش‌آموزان استراحت کرده و تحت درمان قرار گیرند و همچنین از شیوع این بیماری در مدرسه جلوگیری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *