گروه آموزش و پرورش خبرگزاری رسانه معلم، حسین خنیفر رئیس دانشگاه فرهنگیان در استودیو الفبا درباره برنامههای این دانشگاه درباره یکصدمین سال تأسیس تربیت تربیت، اظهار کرد: ما تجربههای اندوخته شده فراموش شده داریم که اگر ثبت نشود، تبدیل به افسانه میشود که یکی از این موارد درباره تاریخچه نظام تعلیم و تربیت است.
وی ادامه داد: در بین دورههای تاریخی قبل از اسلام در دورههای هخامنشی و ساسانی تعلیم و تربیت داشتیم البته در آن زمان بیشتر در سطح اعیان بود.
خنیفر با بیان اینکه برخی فکر میکنند اولین گروه معلمان در زمان امیرکبیر به خارج از کشور اعزام شدند، افزود: اولین گروه معلمان در زمان عباس میرزا یعنی ۲۰۷ سال پیش به خارج از کشور اعزام شدند در حالی که دارالفنون ۱۶۷ سال پیش ایجاد شد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان گفت: ۱۰۰ سال قبل یعنی در سال ۱۲۹۷ اولین دارالمعلمین ایجاد شد و در سال ۱۳۶۰ تعداد ۴۰۰ مرکز تربیت معلم و کاردانی تأسیس شد که در سال ۱۳۹۰ تعداد ۳۰۲ مرکز تعطیل شد و تنها ۶۴ پردیس و ۳۴ مرکز باقی ماند.
وی با اشاره به تغییر نام دانشگاه فرهنگیان به تربیت معلم، اظهار کرد: مصوبه تغییر نام دانشگاه فرهنگیان در هیأت امنای دانشگاه تصویب شد که طی نامهای مصوبه هیأت امنا را برای تفویض به شورای عالی انقلاب فرهنگی فرستادیم.
خنیفر از شناسایی ۱۰۰ معلم برتر خبر داد و گفت: از این تعداد ۹۰ معلم برتر ایرانی و ۱۰ معلم برتر خارجی هستند که اطلاعات و تألیفات آنها تهیه شده است تا در معرض دید و مطالعه دانشجومعلمان قرار گیرد.
وی از برگزاری کنگره یکصد سال تأسیس تربیت معلم کشور در اسفندماه خبر داد و افزود: تألیف دایرةالمعارف تربیت معلم و برپایی نمایشگاه آثار تاریخی تعلیم و تربیت مانند کتابهای درسی و دفتر نمرات از جمله برنامههاست.
رئیس دانشگاه فرهنگیان از تهیه کتاب گفتوگو با پیشکسوت تعلیم و تربیت خبر داد و گفت: کنگره تعلیم و تربیت در تربیت معلم نسیبه برگزار میشود که تجهیزات خوابگاهی و برگزاری مراسم این مرکز را به روز کردیم و کنگرهها و برنامههای بعدی در مراکز دیگر برگزار میشود.
وی هدف از برگزاری این کنگره را بیدار کردن خرد جمعی و توجه به تعلیم و تربیت عنوان کرد و افزود: بودجه آموزش و پرورش از رده ۱۱ بودجه به رده ۲ باید بیاید.