فردی را به عنوان رئیس دانشگاه فرهنگیان منصوب کردید که در مصاحبه گفته بود دانشگاه فرهنگیان بی مصرف است !

 
فرهنگیان نیوز – تدبیر:

به گزارش افكارنیوز، مهرداد بذرپاش نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، به عنوان نماینده سوال كنندگان از وزیر آموزش و پرورش در صحن علنی در توضیح سوال خود گفت: از زمانی كه قرار بود بنده سوال كنم از استان‌های مختلف مانند گلستان، خراسان، كرمان، تهران، مركزیف مازندران، اصفهان، آذربایجان شرقی و غربی و دیگر استان ها به بنده مراجعه و ابراز نارضایتی كردند و در حال حاضر نیز استیضاح وزیر با ۹۲ امضا در دستور كار قرار گرفت.

وی در پاسخ به اظهارات وزیر آموزش و پرورش مبنی براینكه انتصابات وی سیاسی نبوده است، گفت: برداشتی كه شما گفتید نمایندگان ندارند. نمایندگان وكلای ملت هستند و با مردم سروكار دارند. بله؛ دولت تغییر كرده است. اما یكی از شعارهای دولت، اعتدال در انتصابات بود.

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: آقای فانی همین الآن گفت كه ۳۵ درصد از مدیران قبل باقی ماندند و ۶۵ درصد مدیران تغییر كردند كه خود آن نوعی ركورد در عزل و نصب‌هاست و می‌توان آن را در كتاب گینس نیز ثبت كرد. بنده آمار یك ماه پیش را دارم كه ۴۰۰ مدیر تغییر كرده ‌بودند.

اشتباهات گذشته توجیه تكرار آن در زمان حال نیست

وی با بیان اینكه كسی نافی این نیست كه دولت عوض شده است، اظهار داشت: یكی از خرده‌هایی كه به گذشته گرفته می‌شد، بازنشستگی و خانه نشینی بسیاری از كارشناسان خصوصا در حوزه تعلیم و تربیت بود. اگر در گذشته امر اشتباهی رخ داده آیا توجیحی برای تكرار این اشتباه در آینده است؟

بذرپاش تصریح كرد: بنده در زمان معرفی كابینه در مخالفت با كلیات صحبت كردم و یكی از انتقادات به كلیات كابینه این بود كه كم تحرك و خسته‌است. رئیس جمهور نیز بعضی جاها را پذیرفت و قول داد در بدنه مدیران اجرایی دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها جبران كنند. اما بنده از همكاران سوال می‌كنم آیا در بنده آموزش و پرورش جبران شد؟

وی خاطرنشان كرد: مجلس تشخیص داد كه به وزیر پیشنهادی قبلی آقای رئیس جمهور رأی ندهد كه دلایل مختلفی داشت و تشخیص داد به دو دلیل سیاسی نشدن وزارت خانه و كارا شدن آن به آقای فانی رأی بدهد، اما این درحال حاضر این وزارت خانه غیرسیاسی و كارا است؟ به نظر كم كار و كم تحرك و سیاسی می‌آید. این حرف بنده نیست، بلكه حرف بسیاری از نماینده‌هاست.

نماینده مردم تهران ادامه داد: آقای وزیر شما مسئول تربیت نسل آینده كشور هستید و شما مسئول امور شریف‌ترین و خدوم ترین كارمندان جمهوری اسلامی و كشور به نام فرهنگیان هستید كه پربازده و كم عایدی هستند و در شأن یك وزیر نیست كه بگوید ۱۰۰ هزار فرهنگی كارآمدی دارند. فرهنگیان از بنده و امثال بنده و از بسیاری از مدیرانی كه شما استفاده كردید، قطعا كارآ تر هستند.

وی با بیان اینكه عزل و نصب‌ها آثار وضعی عملكردی خواهد داشت، گفت: مشكل ما با فرد و شخص نیست، بلكه می گوییم اگر عزل و نصب ها اینگونه باشد در عملكرد تأثیر می‌گذارد و در حال حاضر می‌بینیم كه تأثیرگذاشته است.

بذرپاش اظهار داشت: در استان خراسان رضوی ۹۰ هزار فرهنگی داریم، آیا هیچ كدام از این ۹۰ هزار نفر صلاحیت مسئولیت استان را نداشتند كه فردی سیاسی كه مدتی فرماندار بوده و سوابق خاص سیاسی داشته و مدت‌ها از آموزش و پرورش دور بوده، مسئول استان شده است؟ در جلسه ای كه با مجمع نمایندگان خراسان داشتید سه نفر را به عنوان مدیر استان پیشنهاد می‌كنید و از نمایندگان نظر می‌خواهید كه نمایندگان یكی از‌ آنها را رد و باقی را تأیید می‌كنند و شما همان یك نفری كه نمایندگان رد كرده بودند، مدیركل استان منصوب كردید.

شعار اعتدال درباره كدام‌یك از مدیران فعلی صادق است؟

"معاون شما به استانی می رود و می گوید نمایندگان برای خودشان حرف می‌زنند. آیا این احترام به نمایندگان ملت است؟ اگر شما در ۲۴ خرداد رأی آوردید، این نمایندگان نیز یك سال قبل تر از شما از همین ملت رأی گرفتند و از كره مریخ رأی نگرفتند. این ها نمایندگان همین مردم هستند."

ردصلاحیت شده‌های وزارت اطلاعات در آموزش و پرورش پست گرفته‌اند

وی با اشاره به سوابق مدیركل سابق و فعلی استان خراسان رضوی گفت: اگر كلاه خود را قاضی كنیم، شعار اعتدال درباره كدام یك از این مدیران صادق است؟ بنده نمی خواهم اختیار وزیر را زیر سوال ببرم. وزیر می‌تواند و اختیار دارد طبق نظر خود عمل كند. فردی برای انتخابات شوراها طبق نظر وزارت اطلاعات رد صلاحیت می‌شود، اما رئیس یك ناحیه می‌شود. فرد دیگری در انتخابات مجلس رد صلاحیت می شود و رئیس ناحیه دیگر شده است. خانمی در انتخابات شوراها رد صلاحیت می‌شود و او نیز رئیس یك ناحیه دیگر می‌شود و همه اینها را نمی توان نادیده گرفت و گفت كه انشا الله گربه بوده است و خلافی مرتكب نشده است.

نماینده مردم تهران تصریح كرد: در شهر تهران بیش از ۷۵ هزار فرهنگی وجود دارد؛ آیا در این شهر و بین این ۷۵ هزار نفر یك فرهنگی وجود نداشت كه یك فردی كه چندین سال بعد بازنشسته شده است مسئول استان شود. بنده در حال حاضر كاری به فضای سیاسی این فرد ندارم و نمی خواهم به كسی توهین شود. در استان فردی ده سال پیش بازنشسته شده بود و كار اقتصادی می كرد. بنده قصد ندارم توهین كنم. انشا الله نیز همه كارهای اقتصادی سالم هستند. اما وی را مدیركل استان منصوب كرده‌اید. آیا در تمام بیش از ۷۰ هزار فرهنگی استان فارس یك نفر وجود نداشت كه سالم و توانمند و بانشاط باشد.

وی ادامه داد: در كرمان فردی را منصوب كردید به این علت كه برادر معاون اول رئیس جمهور است. شما می گویید طبق قانون عمل می كنید، اما ما بحث قانونی بودن و یا غیرقانونی بودن را نداریم. بلكه بحث بر سر مدل مدیریتی است. شما برخی را از هیئت دولت مجوز می‌گیرید و برخی را به علت سابقه ایثارگری آوردید و طرف می‌آید معاون خودش را نیز فردی بازنشسته منصوب می‌كند. آیا در ده ها هزار فرهنگی استان كرمان یك فرد با صلاحیت نبود؟ در استان مازندران نیز همین طور است. در اصفهان مدیر را شبانه برمی دارند بدون اینكه خودش اطلاع داشته باشد. اگر این خرده‌ها در گذشته وارد بود و آنها را نفی می‌كردند، اینكه دوباره همان افراد این اشتباهات را تكرار كنند كه بدتر است.

مدیران منصوب در وزراتخانه نگاه سیاسی دارند

بذرپاش با اشاره به انتصابات در ستاد وزارتخانه آموزش و پرورش گفت: خیلی از دوستان انسان های با تجربه ای هستند، اما فضاهای سیاسی بماند. آیا انتصاب این همه افراد بازنشسته درست است؟ این افراد سابقه سیاسی دارند. خود شما می دانید كه این افراد چه سوابق سیاسی داشتند و دارند و خواهند داشت و نه با نظر شما و نه با نظر امثال بنده نظر ایشان تغییر نمی كنند و مسیر سیاسی خود را ادامه خواهند داد. مردم برای امانت ۱۲ میلیون دانش آموز به شما اعتماد كردند. نباید اینگونه عمل شود.

وی ادامه داد: شما بسیاری از افراد بازنشسته را با عنوان مشاور خود منصوب كردید و اختیارات معاونان خود را به آنها داده اید. مثلا شما مدیر كانون پرورش فكری كشور را تغییر داده‌اید و حق شما بوده است. اما مدیر كانون پرورش فكری استان گلستان به انتخاب همین مدیری كه شما منصوب كردید جزو بهترین مدیران بوده است، اما با فشاری كه از وزارتخانه به این فرد می آید، او را عوض می كند. آیا این مسیر اعتدال است و آیا این مسیر درست است؟ شما دبیركل حزب كارگزاران را به عنوان مدیر یك استان منصوب كردید. این انتصابات بر روی عملكرد تأثیرگذار خواهد گذاشت. شما حق دارید، اما هر حقی را ندارید. همانطور كه ما نمایندگان هر حقی را نداریم. مجلس و رئیس جمهور نیز به شرط ها و شروط ها به شما اعتماد كردند. مردم به شرط ها و شروط ها به دولت و مجلس رأی دادند. و ما نمی توانیم هر فردی را كه دلمان خواست منصوب كنیم.

نماینده مردم تهران در بخش دوم از سخنان خود گفت: مشكل ما با عملكرد وزارتخانه است و می گوییم در عملكرد تأثیر می گذارد. آقای فانی وقتی سكانداری وزارتخانه به دست شما می‌افتد، نباید چند تشكل سیاسی انتصابات را مدیریت كنند. فردی از انجمن صنفی، فردی از طرف شما و یك نفر نیز از طرف انجمن اسلامی معلمان انتصابات را رقم می‌زنند و این را همه نمایندگان و فرهنگیان می دانند.

وی گفت: آیا از وضعیت پرورشی خبر دارید؟ اینكه می گوییم سیستم خسته است، همین طور است. از قانون پرورشی مجلس چقدر اجرا شده است؟ شما آمارهای متضاد و متعدد ارائه می‌كنید كه روزی می‌گویید ۵۰ هزار نیروی مازاد داریم و روز دیگر می گویید صد هزار نیروی مازاد داریم. همین نیروهایی كه نامناسب هستند بعضا به شما اطلاعات غلط می‌دهند. البته این سخن بنده نافی از زحماتی كه برخی افراد می‌كشند نیست. در برخی از استان‌ها بیش از ۴ -۵ نفر بازنشسته استفاده شده است و شما از قانون بازنشستگی استفاده كردید و سركار آوردید.

بذرپاش در ادامه خاطرنشان كرد: شما فردی را به عنوان رئیس دانشگاه فرهنگیان منصوب كردید كه در گذشته در مصاحبه ای گفته بود دانشگاه فرهنگیان بی مصرف است و بعد شما همین فرد را رئیس دانشگاه فرهنگیان می‌كنید كه وی بعدا می‌گوید بنده اشتباه كردم؛ دانشگاه فرهنگیان خیلی هم بی خود نیست. پس چطور توقع دارید كه این فرد منویات شما را محقق كند؟

"همین فرد یك روزه ۴-۵ نفر از معاونین و مدیران دانشگاه را عوض می كند. همین رئیس دانشگاه در دانشگاه تربیت معلم شهید باهنر كلی از نظام تعلیم و تربیت آمریكا تعریف می كند. این اشكال كه سیاسی نیست. شما در جمهوری اسلامی وزیر شدید و ما نیز در جمهوری اسلامی نماینده ایم و همان فرد نیز در جمهوری اسلامی رئیس دانشگاه است. یكی از وزرای قبل را هم می آورد كه این فرد شروع می كند كه از آقای موسوی و كروبی و منتظری به عنوان معلم یاد می كند. شما مقایسه كنید ببینید چقدر از امام و رهبری یاد می كنند.

وی افزود: رئیس دانشگاه در آخر سال ۹۲ كارمندان را جمع می كند و می گوید چند كار عقب مانده از جمله تعویض شصت پردیس تعویض نشده داریم. یعنی اولویت رئیس دانشگاه در سال ۹۳ این می شود كه شصت پردیس این دانشگاه را عوض كند و بنده سوال می كنم آیا با جامعه فرهنگیان این طور برخورد می‌كنند؟ و یا انتصاباتی كه از دوستان دارند و به هم ریختگی های زیادی را در دانشگاه فرهنگیان شاهد هستیم.

نماینده مردم تهران در ادامه اظهار داشت: فردی را به عنوان مسئول صندوق ذخیره فرهنگیان گذاشتید كه در گذشته در جریان تحصن نمایندگان مجلس ششم دو نفر از معاونین وزارت آموزش و پرورش استعفا دادند كه یكی از آنها همین مسئول صندوق ذخیره فرهنگیان است. فرد دیگر نیز وزیر ورزشی بود كه ما به وی رأی ندادیم. فردی حاضر است چارچوب نظام را زیر سوال ببرد، شما او را مسئول صندوق فرهنگیان می‌گذارید كه چشم امید انها برای ارتقای معیشت‌شان است و كلی آدم را به عنوان اتاق فكر و مشاور به این صندوق می فرستید. شما گفتید یك مژده رفاهی به فرهنگیان قصد دارید بدهید، اما ۲۰۰ هزار تومان از بیمه طلایی فرهنگیان بابت دندان پزشكی و ۵۰ هزار تومان بابت عینك كسر كردید، آیا مژده شما این بود؟

وی در پایان گفت: افراد می‌توانند سلایق سیاسی داشته باشند، اما باید در جای خود استفاده شوند. بنده چون به نمایندگی از ۱۴ -۱۵ نفر از نمایندگان صحبت كردم از پاسخ وزیر قانع نشدم.

تعداد بازدید: 207 ،    
  

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *